Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A leveles tésztát hagyjuk kiengedni. A mazsolát leöblítjük, vízbe áztatjuk. A mazsolát lecsepegtetjük, összekeverjük a dióval és a lekvárral. A tésztát lisztezett deszkán, kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk és kb. 7 x 7 cm-es négyzeteket vágunk ki belőle. A négyzetek közepébe, 1-1 kiskanálnyi lekváros diót teszünk. A sütőt 180 °C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tojást felverjük, megkenjük vele a tésztaszéleket és átlósan összefogjuk a sarkokat úgy, hogy középen összenyomkodjuk őket, azaz batyut készítünk. A tetejüket is megkenjük tojással, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk és a sütőben, kb. 20 percig sütjük. Kihűtjük, megszórjuk porcukorral és tálaljuk.