Hozzávalók

175 ml tejszín
25 g sós vaj
225 g apróra vágott étcsokoládé
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál tortadara
3 evőkanál kókuszreszelék
6 evőkanál Oreo keksz
24 db fehér csokoládé csepp
Csokoládé íróka (díszítéshez)
12 db mazsola, félbevágva
fehér csokoládé (reszelt)

Elkészítés

1

Melegítsd fel a tejszínt és a vajat egy kis lábasban. Vedd le a tűzről forrás előtt, majd add hozzá az étcsokoládét, és kevergesd addig, amíg el nem olvad. Öntsd egy kis edénybe a keveréket, majd tedd be a fagyasztóba 1 órára, amíg megdermed.

2

Vedd ki a fagyasztóból a csokis keveréket, és hagyd állni 5-10 percig. Formázz belőle 12 golyót, és tedd ki őket egy tepsire. Tedd vissza a golyókat a fagyasztóba 30 percre.

3

Kanalazd a kakaóport, a tortadarát és a kókuszreszeléket külön tányérokra. Lassan forgasd meg a trüffeleket a különböző bevonatokban: 4-et a kakaóporban, 4-et a tortadarában és 4-et a kókuszreszelékben.

4

Szedd szét és törd félbe az Oreo kekszeket, majd nyomd bele őket óvatosan a trüffelekbe, így kapod meg a szárnyakat. Nyomj bele minden trüffelbe 2 db fehér csokoládé cseppet, majd pöttyözd meg őket csokoládé íróval, hogy elkészüljenek a szemek. Nyomj egy félbevágott mazsolát a trüffelekbe, ezek lesznek az orrok. Helyezz fel 2 db fehér csokoládéforgácsot a fogaknak. Felszolgálásig tartsd a trüffeleket hűtőben.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4