Receptek Főételek Húsos ételek Darált hússal töltött paradicsom

Hozzávalók

200 g darált sertéshús
50 g zsemlemorzsa
60 g mozzarella
1 darab tojás
1 darab mogyoróhagyma
2 kanál friss petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 kanál paradicsomszósz
1 kg paradicsom
1 adag friss bazsalikom
1 adag
1 adag étolaj

Elkészítés

1

Vágjuk apróra a mogyoróhagymát, a fokhagymát zúzzuk össze és pirítsuk meg olajban.

2

Forgassuk össze a darált húst a fokhagymával, a mogyoróhagymával, a zsemlemorzsával, a tojássárgájával, a mozzarellával és az apróra vágott petrezselyemmel. Ízesítsük sóval, borssal.

3

Vágjuk le a paradicsomok tetejét és vájjuk ki a közepét.

4

Fordítsuk le a paradicsomokat, hogy a maradék gyümölcslé is kicsöpögjön belőlük.

5

Töltsük meg darált hússal, tegyük rá a levágott tetejét és süssük 180 °C-on 30-40 percig.

6

Süssük meg az apróra vágott hagymát olajban, adjunk hozzá paradicsomot, paradicsomszószt, majd főzzük puhára. Ízesítsük sóval, borssal.

7

Tálaljuk paradicsomszósszal és friss kenyérrel. Díszítsük bazsalikommal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4