Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Krémes, szaftos és ropogós: így készül a sajtos, darált húsos rakott krumpli egyszerűen.
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk.
Beletesszük a darált húst, sót, borsot, pirospaprikát és fehéredésig pároljuk. Egy kevés vizet tehetünk alá, ha szükséges.
A mozzarella sajtot lereszeljük, vagy apróra vágjuk.
A tejfölt kikeverjük a tojás sárgákkal, sózzuk, borsozzuk, kevés pirospaprikát teszünk bele.
Egy tűzálló edényt vajjal kikenünk.
Ezután már csak rétegeznünk kell a hozzávalókat: - 1 sor szeletelt főtt burgonya (só) - tejfölös öntet - darálthús - sajt. Egészen addig váltakoztatjuk őket, míg el nem fogynak a hozzávalók.
A tetejére tejföl és sajt kerüljön. Sütőben ropogósra sütjük.
TIPP
A sok sajt teszi igazán krémessé és különlegessé a hagyományos rakott krumpli receptet. Nyugodtan duplázd meg a sajt mennyiségét, ha a családod, barátaid nagy sajtimádók!
TUDTAD?
A klasszikus, hagyományos módon készített rakott krumpli kolbásszal készül, azonban kísérletezhetsz kedved szerint! Ha a kolbászt darált húsra cseréled, egy újabb verzióját kapod a hagyományos ételnek. A sajttól pedig krémes, szaftos lesz a rakott krumpli tölteléke!