Receptek Desszertek Sütést igénylő Cukormentes húsvéti fonott kalács

Hozzávalók

2 csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt
csésze finomliszt (plusz 1/4 csésze finomliszt)
1 csésze víz
csésze étolaj
1 púpos evőkanál négyszeres erősségű édesítő
tk
1 tk szárított élesztő
1 darab tojás

Leírás

A húsvéthoz szívesen kötjük a finom falatokat, azonban, ha általában mellőzöd étrendedből a cukrot, egy két finomság okozhat némi fejtörést. A fonott kalács alapkelléke ünnepi asztalunknak, ne mondj le róla, inkább készítsd el cukormentes verziónkat!

Elkészítés

1

Az ¼ csésze liszt és a tojás kivételével minden hozzávalót keverjünk össze, majd tegyünk zárható zacskóba.

2

Zárjuk le a zacskót.

3

Nyomkodjuk át a zacskó tartalmát.

4

Tegyük meleg vízbe, majd hagyjuk kelni 30 percig.

5

Nyissuk ki a zacskót, öntsünk bele ¼ csésze lisztet.

6

Zárjuk le a zacskót, majd újból nyomkodjuk össze.

7

Hagyjuk kelni egy órán át.

8

Vegyük ki a tésztát a zacskóból, osszuk három egyenlő részre.

9

Gyúrjunk hengert mindhárom részből.

10

Fonjuk össze a három részt.

11

Tegyük egy tepsire, kenjük meg tojással és szórjunk rá mákot.

12

Süssük 150 °C-on 40 percig.

13

Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4