Hozzávalók

1 kanál tengeri só
3 gerezd fokhagyma
2 darab paradicsom
2 fej vöröshagyma
1 csipet őrölt kömény
1 mk őrölt fekete bors
2 dl száraz vörösbor
10 dkg zsír
2 kanál őrölt pirospaprika
2 darab zöldpaprika
1 kg sertés csülök

Leírás

Az előkészület során, a csülköt alaposan tisztítsuk meg, és bőröstől vágjuk közepes kockára. Ezt követően, a hagymát is tisztítsuk meg, és vágjuk kockára. Második lépésben, a bográcsot tegyük tűz fölé, kenjük ki alaposan zsírral, és tegyük a húst az aljába, majd erre halmozzuk a hagymát. Addig süssük kevergetve, míg a hús megfehéredik. Ezt követően, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Majd tegyük rá a megmosott, felszeletelt paradicsomot, valamint a paprikát is. Következő lépésben, szórjuk meg a szükséges fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, és addig főzzük, míg megpuhul. Aki szereti, akár 1 dl bort is önthet hozzá. Lényeges, hogy lassú tűz fölött főzzük, mert a végcél az, hogy a csülök alatt, sűrű mártás maradjon. Tálalás előtt, tejföllel behabarhatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4