Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A csülökhúst 2 x 2 centiméteres darabokra feldaraboljuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A bográcsban előbb a zsiradékot átmelegítjük, majd a vöröshagymát megdinszteljük, aranysárga színűre. Hozzáadjuk a csülköt és erősebb tűzön, állandóan átkevergetve, a kifehéredésig sütjük. Most belekarikázzuk a zöldpaprikát és ízesítjük őrölt fekete borssal, a zúzott fokhagyma felével, a babérlevéllel és a fűszerköménnyel. Átkavargatása után, a tűzről levesszük, beleszórjuk a pirospaprikát és újra átkeverjük. Kevés vizet (kb. 2-3 dl) öntsünk alá. Előbb erősebb tűzön, majd egészen lassú tűzön tartva főzzük. A levét gyakran elfövi, ezt mindig csak annyi vízzel pótoljuk, amennyi szükséges. Gyakran kevergessük, mert hajlamos a leégésre. Ha a hús már majdnem puha, átkavargatjuk, majd hozzáadjuk a fokhagyma többi részét is. Felöntjük egy kevés vörösborral, ha szükséges utánaízesítjük. Belefőzzük a leszűrt babot.