Receptek Főételek Húsos ételek Csülkös rakottas

Hozzávalók

2 dl tejföl
1 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
6 darab burgonya
1 darab füstölt csülök (egész, hátsó)
2 kanál sertészsír
1 dl száraz fehérbor
10 dkg csiperkegomba
15 dkg trappista sajt
1 kk őrölt pirospaprika (csemege)
1 kk ételízesítő

Leírás

A csülköt sóval, ételízesítővel fűszerezett vízben megfőzzük. Egy, az előírás szerint beáztatott római tál aljára, egy kevés zsírt kenünk, majd a megtisztított, felkarikázott burgonyát beletesszük és megsózzuk. Erre jön a megfőtt, felkockázott csülök. A lehéjazott, apróra vágott hagymát, a maradék zsíron megdinszteljük. A ledörzsölt, felszeletelt gombát, a felkarikázott paprikát és paradicsomot beletesszük, majd átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával fűszerezzük. A ragut a húsra öntjük, az edényt a tetejével befedjük. Sütőbe toljuk és a csülköt, kb. 1 órán át sütjük. A tejfölt a borral összekeverjük és a rakottasra öntjük. Megszórjuk reszelt sajttal. Ezután már tető nélkül, készre sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4