Receptek Levesek Csülkös bableves burgonyával

Hozzávalók

1 pohár tejföl
4 gerezd fokhagyma
3 darab burgonya
1 fej vöröshagyma
1 darab füstölt csülök
1 darab zellergumó
1 darab petrezselyemgyökér
1 darab paszternák
3 darab sárgarépa
30 dkg tarkabab

Leírás

Babot előző este beáztatjuk. Csülköt egy nagyon nagy fazékban, hideg vízben odarakjuk főni. Babérlevelet, borsot és az apróra vágott hagymát teszünk mellé. Ha felforrt a víz, mellérakjuk a babot. A csülköt lefedve addig főzzük, míg kezd leválni a húsról és a bab kezd puhulni (legalacsonyabb fokozaton főzzük). Amíg fő a csülök és a bab, előkészítjük a zöldségeket: kockára vágjuk őket, nem egyformára, hanem ami hamarabb puhul, azt nagyobbra hagyjuk, a nehezen fövőket meg kisebbre vágjuk. (Nagyobbra: krumpli, zsenge répa, zsenge paszternák, kisebbre: zeller, petrezselyemgyökér, fokhagymagerezd egészben.) Ha a bab puhulni kezd, akkor zöldségeljük be a levest. Ha a csülök eddigre megfő, vegyük ki, ha nem, akkor maradhat nyugodtan. A zöldségekkel együtt tovább főzzük a levest, szigorúan lefedve és a legalacsonyabb fokozaton. Fokhagymás rántást készítünk és ha a zöldségek megpuhultak, besűrítjük vele a levest. A csülköt kis kockákra vágjuk és visszatesszük a levesbe, majd összeforraljuk az egészet nagy fokozaton, néha átkeverve. Tejföllel vagy tejszínnel gazdagítjuk.  

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4