Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A sütőt előmelegítjük 175°C-ra. 3 db kerek, 20 cm átmérőjű sütőformát kibélelünk sütőpapírral, az oldalukat kivajazzuk.
Egy nagy tálban összekeverjük a cukrot, az olajat, a tojást és a vaníliakivonatot. Közepes fokozaton, géppel keverjük, amíg az olaj és a tojás jól össze nem áll. Ezután keverjük bele a tejszínt, és verjük tovább, amíg a massza sima nem lesz.
Egy másik tálba beleszitáljuk a száraz hozzávalókat.
A tál faláról lapáttal húzzuk le a tésztát, és alulról felfelé haladó mozdulatokkal, alányúlva keverjük össze.
A tésztát 3 egyforma részre osztjuk a 3 formában. 175°C-on 20-25 percig sütjük.
Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsült-e már – a fogpiszkálót beleszúrjuk a tésztába, és ha nem marad rajta massza, a sütemény kész. Ekkor kivesszük a sütőből, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
A vajat feldaraboljuk és turmixgéppel krémesre keverjük. Ezután belekeverjük a kakaót.
Hozzáadjuk a porcukrot és a folyékony hozzávalókat, a vaníliakivonatot és a tejszínt. Ha szükséges, csipetnyi sót is adhatunk hozzá. Ellenőrizzük, hogy a porcukor jól feloldódott-e a krémben (nem lehet szemcsés!).
Ha már minden hozzávalónk a krémbe került, verjük még 3-4 percig, hogy könnyű legyen. Ha túl sűrű, kanalanként adagolt habtejszínnel segíthetünk rajta.
Egy kis lábasban néhány percig melegítjük a habtejszínt.
Hozzáadjuk az apróra tört keserű csokoládét. Lassan keverjük, amíg a csoki megolvad, de nem szabad felforrnia.
Levesszük a tűzről, és egy óráig hűlni hagyjuk.
Egy kis lábasban megmelegítjük a tejszínt, hozzáadjuk az apróra tört fehér csokoládét, és teljesen simára keverjük.
A tésztákból és a krémből réteges „tornyot” építünk. Az oldalát bevonjuk a krémmel, elsimítjuk a külsejét.
A tetejét a fehér csokoládémázzal vonjuk be.
A párizsi krémből habzsák segítségével rózsákat nyomunk a fehér mázra.
Vörösáfonyával díszítjük.