Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Ezt a desszertet táplálkozási szakértőnk, Zuzana Pavelková Šafářová elsősorban minden fiatal sportolónak ajánlja, akik a nagyobb energialeadás miatt sokszor édességet ennének. „Ráadásul biztosan örülni fognak annak, hogy a céklában levő anyagok több tanulmány szerint is növelik a sportteljesítményt. A cékla nemcsak a sportolóknak szolgál sok ásványi anyaggal. Mivel különösen sok vasat tartalmaz, ezért a vashiányban szenvedő nőknek is ajánlom. Javaslom, hogy a desszerthez valóban minőségi csokoládét használjon és ne csak a hagyományos főzőcsokoládét, melyben nagyon sok a zsír. Kókuszolajból a hidegen sajtolt változatot válassza. A desszertben nádcukor van, de ez is csak cukor, ezért tartsa ezt észben és fogyassza mértékkel.“
Egy tálban keverjük össze a lisztet, kakaót és a sütőport.
Reszeljük le a főtt céklát.
Gőzfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét.
Adjuk hozzá a céklát, óvatosan keverjük össze.
Verjük fel a tojásokat a cukorral, adjunk hozzá olajat, a csokoládés-céklás keveréket, végül a lisztes keveréket is.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, öntsük rá a tésztát, süssük 180 fokon 45 percig. Hagyjuk kihűlni.
A bevonathoz olvasszuk fel a maradék csokoládét és kókuszolajat.
Öntsük a bevonatot a tortára, díszítsük csokoládédarabokkal, gyümölcsökkel.