Receptek Desszertek Sütést igénylő Csokoládétorta céklával
Hozzávalók
125 g tönkölyliszt
100 g nádcukor
40 g kakaó
1 tk sütőpor
3 darab tojás (közepes)
450 g főtt cékla
100 g forró csoki
50 g repceolaj
A mázhoz
150 g étcsokoládé
4 kanál kókuszolaj
A dekorációhoz
1 kevés gyümölcs
Leírás

Ezt a desszertet táplálkozási szakértőnk, Zuzana Pavelková Šafářová elsősorban minden fiatal sportolónak ajánlja, akik a nagyobb energialeadás miatt sokszor édességet ennének. „Ráadásul biztosan örülni fognak annak, hogy a céklában levő anyagok több tanulmány szerint is növelik a sportteljesítményt. A cékla nemcsak a sportolóknak szolgál sok ásványi anyaggal. Mivel különösen sok vasat tartalmaz, ezért  a vashiányban szenvedő nőknek is ajánlom. Javaslom, hogy a desszerthez valóban minőségi csokoládét használjon és ne csak a hagyományos főzőcsokoládét, melyben nagyon sok a zsír. Kókuszolajból a hidegen sajtolt változatot válassza. A desszertben nádcukor van, de ez is csak cukor, ezért tartsa ezt észben és fogyassza mértékkel.“

Elkészítés
1
Egy tálban keverjük össze a lisztet, kakaót és a sütőport.
2
Reszeljük le a főtt céklát.
3
Gőzfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét.
4
Adjuk hozzá a céklát, óvatosan keverjük össze.
5
Verjük fel a tojásokat a cukorral, adjunk hozzá olajat, a csokoládés-céklás keveréket, végül a lisztes keveréket is.
6
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, öntsük rá a tésztát, süssük 180 fokon 45 percig. Hagyjuk kihűlni.
7
A bevonathoz olvasszuk fel a maradék csokoládét és kókuszolajat.
8
Öntsük a bevonatot a tortára, díszítsük csokoládédarabokkal, gyümölcsökkel.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4