Receptek Desszertek Sütést igénylő Csokoládés-narancsos tiramisu trifle

Hozzávalók

3 darab narancs
75 g étcsokoládé
2 kávéskanál rum aroma
500 g mascarpone
400 ml tej
100 ml kávé
200 g babapiskóta
200 milliliter habtejszín
1 kávéskanál kakaópor

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 110°C fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Egy narancsot vágjunk fel nagyon vékony szeletekre, majd ezeket helyezzük el a tepsin, egy rétegben. Süssük 2-3 órán át, 30-60 percenként fordítsuk meg őket, hogy egyenletesen száradjanak. Vegyük ki a narancsszeleteket a sütőből, majd hagyjuk kihűlni.

2

A megmaradt két narancs héját reszeljük le. Vágjuk fel vékony szeletekre a gyümölcsöket, helyezzük egy tálba, locsoljuk rá 1 teáskanál puncs aromát, majd tegyük félre egy kis időre.

3

A tortakrémhez a tortakrém alapport verjük fel a 400 ml hideg tejjel. Egy hőálló edényben gőz felett olvasszuk fel a csokoládét és hagyjuk 5 percig hűlni. Tegyük a mascarpone-t egy másik tálba, majd keverjük hozzá a vaníliás tortakrémet. A krém felét adjuk a kihűlt csokoládéhoz, majd keverjünk hozzá 2 teáskanál kávét is. A másik feléhez adjuk hozzá a lereszelt a narancshéjat, valamint 1 teáskanál aromát, és jól keverjük össze.

4

Vegyünk elő trifle formát (talpas, öblös desszertes üvegtál) vagy egy tálat, ami legalább 20 cm magas, majd helyezzük az aljára a puncsban áztatott narancsszeleteket. A megmaradt, beáztatott narancsokból nyomkodjuk ki a levet egy tálba, adjuk hozzá a maradék kávét. A piskótákat harmadukig mártsuk meg ebben, majd fektessük őket a narancsrétegre.

5

Öntsük rá a narancshéjas krém felét és egy kanállal simítsuk el a tetejét. Erre kerüljön még egy réteg piskóta. Öntsük rá a csokoládés krém felét, simítsuk le, majd következhet egy újabb réteg piskóta. Erre öntsük rá a maradék narancshéjas krémet, azután pedig a csokoládés krémet. A tetejére helyezzünk friss narancsszeleteket és hagyjuk hűlni legalább 2 órán át.

6

Tálalás előtt a tejszínhabot verjük fel és kis adagokban tegyük a trifle közepére úgy, hogy a narancsok kilátszódjanak alóla. A végén szórjuk meg kakaóporral és díszítsük a szárított narancsszeletekkel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4