Hozzávalók

5 darab tojás
20 dkg finomliszt
1 dl tej
1 tasak sütőpor
3 tasak vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
20 dkg vaj
8 kanál kakaópor

Leírás

A vajat, a cukor felével, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és csipet sóval habosra keverjük. A fehérjét verjük kemény habbá, majd keverjük bele a cukor másik felét. A lisztet, 1 csomag sütőporral és a kakaóval elkeverjük, majd apránként a vajas keverékhez adjuk. Tejjel hígítjuk, majd a fehérjehabot óvatosan, kézzel beleforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát vajazott-lisztezett kuglófformába töltjük és kanállal mintázzuk. 180 fokon kezdjük a sütést, előmelegített sütőben, majd 10 perc múlva, mérsékeljük 160 fokra.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása