Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Szeretne többet megtudni? Nézze meg a sütikre vonatkozó irányelveinket. Cookie beállítások kezelése
Az élesztőből langyos tejjel, kevés liszttel, valamint cseppnyi cukorral kovászt készítünk és melege...
Az élesztőből langyos tejjel, kevés liszttel, valamint cseppnyi cukorral kovászt készítünk és melegen tartjuk. A vajat (margarint) a cukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a liszttel és a tojással, végül pedig az előkészített kovásszal. A tésztát két részre osztjuk, az egyik részébe belekeverjük a kakaóport és az étcsokoládét, a másikba pedig a fehércsokoládét. A tésztát kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük, először a fehércsokis tésztát, utána az étcsokis tésztát. Ha megkelt és kitölti a formát, előmelegített sütőben, kis lángon (175 fok, légkeveréses sütőben 160 fok), kb. 45 percig sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a tészta belseje is megsült-e. Ha kész, pár percig pihentetjük, majd kiborítjuk a formából.
© 2025 TESCO GLOBAL Zrt.