Hozzávalók

3 darab tojás
3 csomag vaníliás cukor
25 dkg kristálycukor
20 dkg vaj
1 tábla étcsokoládé (reszelve)
2 dkg zselatin
3 kanál kakaópor
1 dl tejcsokoládé
1 tábla fehércsokoládé (reszelve)
45 dkg finomliszt (átszitált)

Leírás

Az élesztőből langyos tejjel, kevés liszttel, valamint cseppnyi cukorral kovászt készítünk és melegen tartjuk. A vajat (margarint) a cukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a liszttel és a tojással, végül pedig az előkészített kovásszal. A tésztát két részre osztjuk, az egyik részébe belekeverjük a kakaóport és az étcsokoládét, a másikba pedig a fehércsokoládét. A tésztát kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük, először a fehércsokis tésztát, utána az étcsokis tésztát. Ha megkelt és kitölti a formát, előmelegített sütőben, kis lángon (175 fok, légkeveréses sütőben 160 fok), kb. 45 percig sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a tészta belseje is megsült-e. Ha kész, pár percig pihentetjük, majd kiborítjuk a formából.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4