Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az élesztőből langyos tejjel, kevés liszttel, valamint cseppnyi cukorral kovászt készítünk és melegen tartjuk. A vajat (margarint) a cukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a liszttel és a tojással, végül pedig az előkészített kovásszal. A tésztát két részre osztjuk, az egyik részébe belekeverjük a kakaóport és az étcsokoládét, a másikba pedig a fehércsokoládét. A tésztát kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük, először a fehércsokis tésztát, utána az étcsokis tésztát. Ha megkelt és kitölti a formát, előmelegített sütőben, kis lángon (175 fok, légkeveréses sütőben 160 fok), kb. 45 percig sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a tészta belseje is megsült-e. Ha kész, pár percig pihentetjük, majd kiborítjuk a formából.