Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A csokoládékat külön-külön, vízgőz felett felolvasztjuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket kemény habbá vejük, a cukorral. A sárgákat kikeverjük és elfelezzük. Ha felolvadtak a csokoládék, akkor levesszük őket a vízgőzről, majd folyamatosan kevergetjük, és megvárjuk még visszahűl. Ha kb. 40 fokos, akkor belekeverjük a tojássárgát, és gyorsan elkeverjük, majd beleforgatjuk a fehérjehab felét, a fehér csokoládéba. A csokoládé másik felébe is belekeverjük a tojássárgát, és gyorsan elkeverjük. Ezután, ebbe is beleforgatjuk a tojásfehérje habot. Az áfonyalekvárt kiforraljuk, és beleöntjük az áfonyaszemeket. 10 percig forraljuk, majd citromhéjjal és cukorral ízesítjük. Keményítővel sűrítjük, és sűrűre főzzük. Az áfonyaszósz megy alulra a poharakba, majd rákanalazzuk a fehér és barna csokoládéhabot. Várjuk meg míg kihűl, majd rakjuk hűtőbe, 2-3 órára.