Hozzávalók

5 darab tojás
3 kanál kristálycukor (+2 kanál a lekvárhoz)
1 darab citrom
20 dkg áfonya
3 tábla csokoládé
3 cl keményítő
10 dkg áfonyadzsem
1 tábla fehércsokoládé

Leírás

A csokoládékat külön-külön, vízgőz felett felolvasztjuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket kemény habbá vejük, a cukorral. A sárgákat kikeverjük és elfelezzük. Ha felolvadtak a csokoládék, akkor levesszük őket a vízgőzről, majd folyamatosan kevergetjük, és megvárjuk még visszahűl. Ha kb. 40 fokos, akkor belekeverjük a tojássárgát, és gyorsan elkeverjük, majd beleforgatjuk a fehérjehab felét, a fehér csokoládéba. A csokoládé másik felébe is belekeverjük a tojássárgát, és gyorsan elkeverjük. Ezután, ebbe is beleforgatjuk a tojásfehérje habot. Az áfonyalekvárt kiforraljuk, és beleöntjük az áfonyaszemeket. 10 percig forraljuk, majd citromhéjjal és cukorral ízesítjük. Keményítővel sűrítjük, és sűrűre főzzük. Az áfonyaszósz megy alulra a poharakba, majd rákanalazzuk a fehér és barna csokoládéhabot. Várjuk meg míg kihűl, majd rakjuk hűtőbe, 2-3 órára.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4