Csokitojások

Hozzávalók

250 g mascarpone
50 g porcukor
1 kanál baracklekvár
1 kanál vaj
1 darab mangó
10 darab csokoládétojás
125 milliliter habtejszín

Elkészítés

1

Ahhoz, hogy igazán mókás csokoládé tojásokat tudjunk készíteni, először is szükségünk van egy üres csokoládé héjra. Egy hegyes késsel vágjunk lyukat a tojáson, akkorát, hogy bele tudjuk nyomni a mascarponét. Egyszerűbb lesz, ha egy picit felmelegítjuk előtte a tojást, de ne annyira, hogy megolvadjon a csoki.

2

Egy tálban verjük habbá a tejszínt. Keverjük össze a mascarponét cukorral, majd óvatosan adjuk hozzá a habtejszínt, ezzel kész is van a „fehérje”.

3

A tojás egyharmadáig nyomjuk bele a mascarpone krémünket. Ezután elkészíthetjük a “sárgáját”. Mossuk meg, majd kaparjuk ki a mangó belsejét, ezután adjuk hozzá a simára kevert lekvárt és a vajat.

4

Óvatosan melegítsük fel a mangós keveréket, amíg szépen összeáll. Hagyjuk kihűlni. Egy kiskanállal helyezzük a mascarponés krémre, ezzel befejezve a tojás “sárgáját” és teljesen kitöltve a tojás belsejét. Tekerjük alufóliába a tojásokat, majd tegyük a hűtőbe éjszakára, így teljesen keményre dermed a csokitojás.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4