Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. Szitáljuk át a lisztet, a kakaót és a sütőport. Reszeljük le a keserű csokoládét, adjuk hozzá a vaníliás cukrot és tegyük félre.
A fehérjét kemény habbá verjük. A habverés vége felé kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Ezután fokozatosan adagoljuk bele a tojássárgáját, és továbbra is kavargatjuk. Ha ezzel is megvagyunk, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Fakanállal óvatosan összekeverjük, hogy össze ne törjön a hab.
Egy 28 x 42 cm-es lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral. Beleöntjük a masszát, elsimítjuk.
180˚C-os sütőben kb. 12-15 percig sütjük, majd a tepsin, papíron hagyjuk kihűlni.
Felverjük a habtejszínt. Egy korábban előkészített szilikonos sütőlapot megszórunk porcukorral. Rátesszük a kihűlt tésztát a papíros felével felfelé. Óvatosan lehúzzuk róla a papírt, és rárétegezzük a felvert tejszínt, majd a rövidebb oldala mentén felcsavarjuk.
A fehér csokoládét vízfürdőben olvasztjuk meg, majd villával rácsorgatjuk a tekercs tetejére.
Fehér és fekete csokoládédíszekkel tálaljuk.