Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Előmelegítjük a sütőt, 190 Celsius fokra, és sütőpapírt terítünk a sütőlapra. A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, minél kevésbé hideget, annál jobb. Ezután két részletben, habbá verjük a tojásfehérjéket. Először csak lágy habot készítünk belőle, amelyekhez apránként hozzáadjuk a cukor felét, és tovább verjük, míg kemény és fényes nem lesz. A tojássárgát 5 perc alatt összehabosítjuk, a maradék cukorral és a kakaóporral. A kakaós-tojássárgás habba, fakanállal, óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. A masszát, széles pengéjű késsel, egyenletesen szétkenjük a sütőlemezen. A piskótát 15-20 perc alatt megsütjük. Ezalatt a maradék kakaót kikeverjük vajjal és porcukorral. A megsült tésztát még melegen átemeljük, egy enyhén nyirkos konyharuhára. Ezután szétkenjük rajta a tölteléket, majd a hosszabb oldalánál indítva, szorosan felcsavarjuk. Kívül is bevonhatjuk a krémmel.