Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás

Hozzávalók

6 egész tojás (tészta)
12 dkg kristálycukor (tészta)
20 dkg vaj
4 kanál kakaópor
15 dkg porcukor
2 kanál kakaópor (tészta)
4 kanál finomliszt (tészta)

Leírás

Előmelegítjük a sütőt, 190 Celsius fokra, és sütőpapírt terítünk a sütőlapra. A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, minél kevésbé hideget, annál jobb. Ezután két részletben, habbá verjük a tojásfehérjéket. Először csak lágy habot készítünk belőle, amelyekhez apránként hozzáadjuk a cukor felét, és tovább verjük, míg kemény és fényes nem lesz. A tojássárgát 5 perc alatt összehabosítjuk, a maradék cukorral és a kakaóporral. A kakaós-tojássárgás habba, fakanállal, óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. A masszát, széles pengéjű késsel, egyenletesen szétkenjük a sütőlemezen. A piskótát 15-20 perc alatt megsütjük. Ezalatt a maradék kakaót kikeverjük vajjal és porcukorral. A megsült tésztát még melegen átemeljük, egy enyhén nyirkos konyharuhára. Ezután szétkenjük rajta a tölteléket, majd a hosszabb oldalánál indítva, szorosan felcsavarjuk. Kívül is bevonhatjuk a krémmel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.08.
Rendelj most
3ó 20p
h n ó p mp
Tesco eper
500 g (1 kg=1978 Ft)
-34%
1499 Ft
989
Ft
Tesco eper
Az ajánlat érvényes2025.04.08.
Rendelj most
3ó 20p
h n ó p mp
Jonagold alma
-40%
749 Ft
445
Ft/kg
Jonagold alma
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4