Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Szeretne többet megtudni? Nézze meg a sütikre vonatkozó irányelveinket. Cookie beállítások kezelése
Először vajazzunk ki egy nagyobb méretű, zománcozott tepsit, majd egy vastag falú lábasban készítsün...
Először vajazzunk ki egy nagyobb méretű, zománcozott tepsit, majd egy vastag falú lábasban készítsünk égetett tésztát úgy, hogy 1,5 dl vizet, 9 dkg vajjal, 1 evőkanál barna cukorral és egy csipet sóval forraljunk fel. Ezután, egyszerre adjunk hozzá 10 dkg lisztet és közepes lángon addig kevergessük, amíg a massza az edény falától elválik. Tovább kavarva, hevítsük még 1–2 percig, hogy a külső felülete kissé megkeményedjen, majd vegyük le a tűzről. Tegyük át a tésztagombócot egy mély tálba és hagyjuk lehűlni, majd egyenként dolgozzunk bele 3 egész tojást. A massza akkor jó, ha kifényesedik és nehezen szakad le a kanálról. Dagasztópálcával ellátott, alacsony fordulatszámra állított mixerrel, ez a művelet pár perc alatt elvégezhető. Amennyiben túl nagy méretű tojásokat használunk, akkor az utolsót verjük fel és csak annyit tegyünk hozzá, hogy a kívánt állagot elérjük. Töltsük a simára vert masszát nyomózsákba és a kivajazott tepsiben alakítsunk ki belőle, pingponglabda nagyságú halmokat. Egy–egy adag tészta, 5 centiméternél közelebb ne kerüljön egymáshoz, mert sütés közben kb. háromszorosára dagad. (Ezt a nem éppen szokványos méretnövekedést, a főzés közben tésztába szivárgott víz elgőzölgése okozza.) Előmelegített sütőben, erősebb tűzön süssük 5 percig, hogy felhúzódjon, majd közepes tűzön, még kb. 15 percig, hogy ropogósra süljön. Ha a képviselő fánk nem elég kemény, enyhe tűzön szárítsuk még pár percig. Legalább 15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a terebélyesedő massza összeesik. A tejszínt habbá verjük és cukrozott kakaóval elkeverjük. Az aranysárgára pirult fánkokat még forrón vágjuk ketté, hogy ne töredezzenek. Végül a szendvicsszerűen felvágott tésztát, töltsük meg egy adag csokoládéhabbal.
© 2025 TESCO GLOBAL Zrt.