Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Először vajazzunk ki egy nagyobb méretű, zománcozott tepsit, majd egy vastag falú lábasban készítsünk égetett tésztát úgy, hogy 1,5 dl vizet, 9 dkg vajjal, 1 evőkanál barna cukorral és egy csipet sóval forraljunk fel. Ezután, egyszerre adjunk hozzá 10 dkg lisztet és közepes lángon addig kevergessük, amíg a massza az edény falától elválik. Tovább kavarva, hevítsük még 1–2 percig, hogy a külső felülete kissé megkeményedjen, majd vegyük le a tűzről. Tegyük át a tésztagombócot egy mély tálba és hagyjuk lehűlni, majd egyenként dolgozzunk bele 3 egész tojást. A massza akkor jó, ha kifényesedik és nehezen szakad le a kanálról. Dagasztópálcával ellátott, alacsony fordulatszámra állított mixerrel, ez a művelet pár perc alatt elvégezhető. Amennyiben túl nagy méretű tojásokat használunk, akkor az utolsót verjük fel és csak annyit tegyünk hozzá, hogy a kívánt állagot elérjük. Töltsük a simára vert masszát nyomózsákba és a kivajazott tepsiben alakítsunk ki belőle, pingponglabda nagyságú halmokat. Egy–egy adag tészta, 5 centiméternél közelebb ne kerüljön egymáshoz, mert sütés közben kb. háromszorosára dagad. (Ezt a nem éppen szokványos méretnövekedést, a főzés közben tésztába szivárgott víz elgőzölgése okozza.) Előmelegített sütőben, erősebb tűzön süssük 5 percig, hogy felhúzódjon, majd közepes tűzön, még kb. 15 percig, hogy ropogósra süljön. Ha a képviselő fánk nem elég kemény, enyhe tűzön szárítsuk még pár percig. Legalább 15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a terebélyesedő massza összeesik. A tejszínt habbá verjük és cukrozott kakaóval elkeverjük. Az aranysárgára pirult fánkokat még forrón vágjuk ketté, hogy ne töredezzenek. Végül a szendvicsszerűen felvágott tésztát, töltsük meg egy adag csokoládéhabbal.