Hozzávalók

2 darab tojás
10 dkg finomliszt
1 dl tej
½ csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
1 csipet őrölt fahéj
1 szem egész szegfűszeg
2 marék aszalt füge
10 dkg tejcsokoládé

Leírás

A fügét megmossuk, kimagozzuk és apróra vágjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fűszerekkel. A csokit gőz fölött felolvasztjuk a vajjal, majd hagyjuk kihűlni. A tojássárgájákat felverjük a cukorral, hozzáadjuk a langyos csokit, majd belekanalazzuk a lisztes keveréket is a tejjel felváltva. A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval, kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a masszához, végül belekeverjük a fügét is. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a sütőformákat kibéleljük papírral. A tésztát a formákba kanalazzuk és kb. fél óra alatt készre sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4