Receptek Desszertek Sütést igénylő Csokis, dán sütemény

Hozzávalók

70 g finomliszt
2 darab alma (kockázva)
100 g kristálycukor
120 g étcsokoládé
150 g margarin
4 darab tojás
80 g dió

Leírás

150 g margarint, egy edényben elkezdünk felolvasztani, majd adunk hozzá 100 g kristálycukrot. Miután felolvadt a cukor is, 120 g étcsokoládét, majd 80 g darált diót adunk hozzá. Levesszük az edényt a gázról és gyakori kevergetés mellett, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, 4 tojássárgáját egyenként hozzákeverünk, majd 70 g lisztet is. A 4 tojásfehérjét 1 ek. kristálycukorral, kemény habbá verjük és a csokis masszához keverjük. Egy előre kivajazott sütőformába öntjük a keveréket és rászórjuk az almát. Előmelegített sütőben, 45-50 perc alatt megsütjük. Tejszínhabbal és baracklekvárral tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4