Hozzávalók

1 darab tojás
35 dkg finomliszt
1 dl tej
1 kávéskanál kristálycukor
½ dl étolaj
10 dkg porcukor
12½ dkg margarin
1 kanál kakaópor
dkg élesztő
1 dl kefir

Leírás

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd 4 kis cipót formálunk belőle. A töltelékhez a margarint felolvasztjuk, annyi kakaóport és porcukrot adunk hozzá, hogy sűrű krémet kapjunk. Egy cipót kerekre nyújtunk (elég vékonyra), és megkenjük a krémmel. Egy másik cipót is ugyanolyan nagyságúra és kerekre nyújtunk, rátesszük a megkent tésztára. Nyolcadoljuk, és a háromszögeket feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, de ne túl szorosan. A tetejét megkenjük tojással, szép aranybarnára sütjük, 200 fokon, alsó-felső sütésnél, kb. 15-20 perc alatt. Ha megsült, porcukorral meghintjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása