Receptek Levesek Csirkeragu leves

Hozzávalók

1 l víz
2 gerezd fokhagyma
1 dl extra szűz olívaolaj
1 darab vöröshagyma
5 dkg sárgarépa
2 dl tejszín
5 dkg zellergumó
5 dkg csiperkegomba
5 dkg zöldborsó
40 dkg csirkecomb

Leírás

A csirkehúst megtisztítjuk, esetleg kifilézzük, majd kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a csirkedarabokat. Sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük. Azt is megpirítjuk, majd vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, majd tárkonnyal, sóval, borssal ízesítve tovább főzzük. Ha az alapanyagok megpuhultak, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót, illetve a tejszínt (ezzel sűrítjük). Ha szükséges, tárkonyecettel is ízesítjük. Tálaláskor meghintjük reszelt citromhéjjal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4