Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Mi a különbség a paprikás és a pörkölt között?
A pörkölt tejföl és tejszínmentes, és sütéssel készül. Magyarul a „pörkölt” szó jelentése sült, készítéskor nem adunk hozzá folyadékot. Amikor viszont csirkepörköltet, vagyis paprikást készítünk, akkor a főzés végén tejfölt adunk hozzá. Ezt a kulináris finomságot a francia konyha ihlette.
Ezúttal paprikást készítettünk, ezért a sült csirkehúshoz és a hokkaidóhoz főzőkrémet adtunk. Ha laktóz intoleranciája van, akkor növényi főzőkrémmel, tejszínnel is elkészítheti a receptet. A zabkrém például tökéletes választás. Ne aggódjon, ez nem változtatja meg a paprikás finom ízét. Ha szeret kísérletezni és kedveli az indiai konyhát is, akkor próbálja ki a kókusztejszínt. Még finomabb és egzotikusabb ízeket érhet el vele.
Tippek: Ha esetleg főzés után megmarad még némi hokkaido tök, készítsen belőle házi ketchupot!
Tisztítsuk meg a hokkaido tököt, vágjuk kockákra, helyezzük a tepsire (használjunk sütőpapírt is), adjunk hozzá egy kevés olívaolajat, majd süssük a sütőben 200 fokon kb. 15 percig.
Mossuk és tisztítsuk meg a paprikát, vágjuk vékony csíkokra. Ugyanezt végezzük el a hússal is.
Tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagymát is, majd vágjuk apró kockákra.
Amíg a hokkaido sül, hevítsünk olajat egy serpenyőben, pirítsuk rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a csirkét. Adjuk hozzá a borsot, süssük össze, majd öntsük hozzá a vizet vagy az alaplevet és folytassuk a párolást.
Amikor a hokkaido tök megsült, tegyük a serpenyőbe a többi alapanyaghoz, öntsük rá a paradicsomszószt, adjuk hozzá a tejszínt, ízesítsük sóval, kurkumával, fedjük le és forraljuk 20 percig. Friss citromlével tálaljuk.
Tésztával vagy házi készítésű nokedlivel tálaljuk.