Receptek Főételek Tészta Csirkemájas spagetti

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 csomag spagetti
1 csipet őrölt fekete bors
3 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
50 dkg csirkemáj

Leírás

A csirke máját, szívét és zúzáját megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd hideg vízben megmossuk. A szívet és a zúzát különrakjuk a májtól. A belsőségeket kockákra vágjuk, a májra vizet öntünk, hogy ne barnuljon meg. A hagymát, kevés olajban vagy zsírban világosra pirítjuk, majd rátesszük a szívet és a zúzát. Borral meglocsoljuk és felöntjük vízzel. Amikor felforrt, körülbelül 2 deci húslevest és 2 dl tejszínt teszünk hozzá. Sóval, kakukkfűvel, rozmaringgal, ízlés szerint fűszerezzük és lefedve, puhára pároljuk. Ha nagyon elforrta a levét, forró húslevessel vagy forró vízzel pótoljuk. Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzáadjuk a májdarabokat és frissen őrölt borssal, készre főzzük. Közben a spagettit, sós, olajos vízben megfőzzük és leszűrjük. A tésztát előmelegített tányérra helyezzük, rárakjuk az elkészített csirkemájas spagettit és megszórjuk reszelt sajttal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4