Receptek Főételek Húsos ételek Csirkecsíkok szójában

Hozzávalók

5 gerezd fokhagyma
2 darab kígyóuborka (hámozva)
3 darab csirkemell
1 dl szójaszósz
1 dl ketchup
1 darab kaliforniai paprika
1 darab friss gyömbér
1 darab sárgarépa
10 dkg finomliszt

Leírás

A csirkemelleket kicsontozom és vékony, hosszú csíkokra vágom. Rálocsolom a szójamártást, lisztbe mártom és a felforrósított vajon átsütöm. A húscsíkokat átteszem egy másik serpenyőbe. A visszamaradt, vajas pecsenyelén, barnára pirítom a megtisztított és finomra vágott fokhagymát, majd belekeverem a ketchupot és a fűszereket. Jól összeforralom és hozzákeverem a csíkokra vágott, hámozott uborkát, paprikát és répát. Ezután az egészet ráöntöm a csirkemell-csíkokra. Fedő alatt, kis lángon, puhára párolom. Közben gyakran kevergetem. Csak a végén ízesítem, kevés cukorral. Nagyon sűrű, édes-savanyú mártás marad alatta.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4