Receptek Főételek Húsos ételek Csirkecomb sütőtökpürével

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 kanál extra szűz olívaolaj (csirkéhez)
15 dkg vaj
3 kanál étolaj (sütőtökhöz)
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet őrölt pirospaprika
4 darab csirkecomb
1 darab sütőtök
1 csipet szárnyas fűszersó

Leírás

A csirkecombokat megmosom, ha kell, még megtisztítom, majd a forgónál kettévágom. Egy nagyobb tálba olajat öntök, majd ízlés szerint sót, borsot, paprikát és a fűszerkeveréket. Beleteszem a combokat és jól megforgatom a pácban. Lefóliázom és néhány órára- de akár egész éjszakára is lehet-beteszem a hűtőbe. Majd kiveszem aznap, vagy másnap és kizsírozott tepsibe teszem, kevés vizet öntök alá és lefedem, majd előmelegített sütőbe teszem. Kb. 20-25 perc múlva leveszem a fóliát és hagyom sülni, míg mindenütt piros nem lesz. Megjegyzés: a párolás, illetve főzés időtartama a combok korától függ. A zsenge csirke kevesebb, a tyúk- vagy kakascomb tovább párolódik, mert jóval zsírosabb, ezért érdemes leszedegetni a zsírpárnákat róla. A sütőtöket ketté vágom,magjaitól megfosztom,sózom és előmelegített sütőben megsütöm. Ha megsült lehúzom a héjját és turmixolom,majd vajjal kihabosítom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4