Receptek Főételek Húsos ételek Csípős chilis tarja

Hozzávalók

1 kanál tengeri só
3 gerezd fokhagyma
1 kk őrölt fekete bors
2 fej vöröshagyma
1 csomag rizs
3 kk erős chili szósz
1 kg sertés tarja

Leírás

A páchoz a sót, a borsot, az apróra vágott, vagy reszelt hagymát, az összezúzott fokhagymát, a chilipépet, a chilis és a sima olajat összekeverjük. Egy akkora zacskóba töltjük, amibe a tarja belefér, majd beletesszük a tarját is és megcsomózzuk a száját. Összerázzuk és legalább 2 napig hagyjuk állni, a hűtőben. A 3. napon kivesszük a zacskóból a húst, tepsibe tesszük, az összes lét, ami a zacskóban van, ráöntjük a húsra. A hús tetejére, 3-4 evőkanál disznózsírt halmozunk és 1 dl vizet öntünk a tepsibe. Alufóliával befedjük és hőlégkeveréses sütőben, 190-200 fokon megsütjük. Nagyjából 2-2,5 óra alatt puhul meg a hús. Ekkor a fóliát levesszük róla és az alatta levő zsírral sűrűn locsolgatva, pirosra sütjük. Szeleteljük és serpenyőben megpirítjuk. Köretnek vajon párolt zöldség isteni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4