Hozzávalók

1 csipet tengeri só
40 dkg finomliszt
dl tej (az élesztő felfuttatásához)
2 csomag vaníliás cukor
4 dkg kristálycukor
4 dkg vaj (10-15 dkg, töltelékhez)
2 darab tojás
3 tk kakaópor
14 dkg porcukor
1 kocka élesztő

Leírás

A tészta hozzávalóit, a tejben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Dagasztjuk, majd 3/4 órát, meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra. Megkenjük a töltelékkel (ennek hozzávalóit egyszerűen addig keverjük, amíg kenhető-habos lesz), feltekerjük és éles késsel, 3 cm széles karikákat vágunk belőle. Egy közepes nagyságú, magas peremű tepsibe sütőpapírt teszünk és a csigákat, egymástól 2 cm távolságra elhelyezzük benne. A tetejüket tojássárgával megkenjük és 1/2 óráig kelesztjük. Ez idő alatt, bizony a csigák összenőnek. Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit és közepes lángon sütjük a csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsoljuk, 2 dl meleg tejszínnel, amit 5 dkg cukorral édesítünk. Végül, 10 percig, takarékon sütjük, ettől lesz foszlós. Langyosan tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4