Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 darab tojás
8 dkg finomliszt
dl tej
12½ dkg kristálycukor
6 dkg vaj
50 dkg cseresznye
1 szál sárgarépa (finomra vágva)

Leírás

A tojásokat a cukorral és a sóval felverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és hozzáadjuk az olvasztott vajat, tejet és a finomra vágott répát. 1,5 dkg vajjal kikenünk egy tortaformát. A cseresznyét kimagozzuk, leszárítjuk. A tésztát a tortaformába öntjük és a maradék vajat rámorzsoljuk. Rászórjuk a cseresznyét. Meleg sütőben, készre sütjük. Langyosan, porcukorral megszórva tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4