Hozzávalók

½ kk tengeri só
3 darab tojás
10 dkg finomliszt
dl tej
1 kanál kristálycukor
10 dkg vaj

Leírás

A tojások sárgájából, a tejből, a lisztből, a cukorból, a vaníliából és a sóból sűrű, de még folyékony tésztát keverünk, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beleöntjük a tésztát, majd kis lángon sütni kezdjük (mint az omlettet). Megszórjuk mazsolával, majd pár perc múlva megfordítjuk. A tészta másik oldalát is megsütjük, majd fakanállal átkeverjük, hogy 2-3 centis darabokra szakadjon. Ezután alaposan átsütjük, majd porcukorral meghintve, kompóttal vagy lekvárral tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4