Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 darab tojás
2 dl tej
10 dkg kristálycukor
1 darab citrom
10 dkg mazsola
20 dkg búzadara
5 cl rum
2 dl szódavíz

Leírás

A citrom héját lereszeljük, a mazsolát rumba áztatjuk. A tojások sárgáját elkeverjük a tejjel, cukorral, sóval. Hozzáadjuk a citromhéjat, a rumba áztatott mazsolát, és ásványvízzel felöntjük. A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a masszához, majd állandó keverés mellett, a búzadarát is beleöntjük, és pihentetjük. Nagyobb serpenyőbe tesszük, és forró olajban, állandó keverés mellett megpirítjuk. Lekvárral és porcukorral tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4