Hozzávalók

5 darab tojás
15 dkg finomliszt
dl tej
5 dkg vaj
5 kanál mazsola
2 kanál rum (vagy pálinka)
4 dkg mandula (darált)
3 darab tojás
3 kanál édesítőszer (Canderel por)

Leírás

A sütéshez, használjunk teflon bevonatú serpenyőt. A tojássárgákat 3 evőkanál Canderel édesítőporral habosra keverjük. A tejet, a lisztet, a darált mandulát felváltva hozzáadjuk. A tojásfehérjét, 1 evőkanál Canderel édesítőporral kemény habbá verjük, majd a masszához keverjük. A mazsolára ráöntjük a rumot, felét a tojásmasszába forgatjuk. Kevés vajat forrósítunk a serpenyőben és két merőkanál masszát szedünk bele. A tésztát kb. 3 percig sütjük, majd megfordítjuk. További 3 percig aranyszínűre sütjük, darabokra vagdossuk és előmelegített tányérra borítjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4