Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejjel. A lisztet keverőedénybe töltjük, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beleütjük a tojást, hozzáadunk egy evőkanál puha margarint, ráöntjük a langyos vizet és simára dagasztjuk. A tésztát, olajjal kikent, szögletes formába nyomkodjuk és 1 óra hosszat, hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután, lisztezett deszkára borítjuk, négyszögletesre és kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd rákenjük a margarint. Mindkét irányban, háromszor összehajtjuk és még egy órára hűtőszekrénybe tesszük. 3 mm vastagra kinyújtjuk, háromszög alakúra vágjuk és megkenjük olajjal. A tésztát megtöltjük, majd kifli formájúra feltekerjük. A süteményeket megkenjük, felvert tojással. Előmelegített sütőben, kb. 15 percig sütjük.