Hozzávalók

2 darab tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 kanál kristálycukor
1 dl tejföl
8 dkg vaj
1 mk citrom (reszelt héja)
5 dkg mazsola
15 dkg tehéntúró
10 dkg cérnametélt
1 csomag réteslap

Leírás

Először a tésztát, a szokásos módon, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük, majd meleg vízzel leöblítve, lecsöpögtetjük. Közben, egy kis tepsit, 2 dkg vajjal kikenünk és a kibontott réteslap felével kibéleljük. A rétegek közé, kevés olvasztott vajat kenünk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat, a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a villával áttört tehéntúrót, a tejfölt és 4 dkg olvasztott, de már nem meleg vajat. A citromhéjjal, sóval és a vaníliás cukorral ízesítjük. A túrós masszát, lazán összekeverjük a főtt tésztával és a megmosott mazsolával. A bélelt tepsibe belesimítjuk, végül befedjük a megmaradt réteslappal. Tetejére rácsorgatjuk a megmaradt olvasztott vajat és az előmelegített, forró sütőben, tűpróbáig sütjük. (Ha a teteje, idő előtt nagyon barnulna, tegyünk rá egy alufólialapot.) A vargabélest, a tepsiben hagyjuk kihűlni és kockákra vágva, akár hidegen, akár melegen tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4