Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Először a tésztát, a szokásos módon, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük, majd meleg vízzel leöblítve, lecsöpögtetjük. Közben, egy kis tepsit, 2 dkg vajjal kikenünk és a kibontott réteslap felével kibéleljük. A rétegek közé, kevés olvasztott vajat kenünk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat, a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a villával áttört tehéntúrót, a tejfölt és 4 dkg olvasztott, de már nem meleg vajat. A citromhéjjal, sóval és a vaníliás cukorral ízesítjük. A túrós masszát, lazán összekeverjük a főtt tésztával és a megmosott mazsolával. A bélelt tepsibe belesimítjuk, végül befedjük a megmaradt réteslappal. Tetejére rácsorgatjuk a megmaradt olvasztott vajat és az előmelegített, forró sütőben, tűpróbáig sütjük. (Ha a teteje, idő előtt nagyon barnulna, tegyünk rá egy alufólialapot.) A vargabélest, a tepsiben hagyjuk kihűlni és kockákra vágva, akár hidegen, akár melegen tálaljuk.