Hozzávalók

3 darab tojás
12½ dkg vaj
1 darab citrom
12 dkg porcukor
1 dl citromlé
20 dkg sűrített tej
75 dkg tehéntúró
25 dkg teljes kiőrlésű keksz

Leírás

A kekszet finomra törjük, az olvasztott vajjal összedolgozzuk, majd tortaforma aljára és oldalára tapasztjuk. Egy kanál hátuljával jól lenyomkodjuk, és 30 percre, a hűtőbe tesszük. A túrót jól áttörjük, a cukrot hozzáadjuk, és simára keverjük. A citromlevet beleöntjük, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Alaposan kikeverjük. A túrókrémet a tésztával bélelt formába simítjuk, és egy óráig sütjük. A tortát szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk, majd 3 órára a hűtőbe tesszük. A citrommártáshoz, a cukrot és a sűrített tejet egy edénybe öntjük, és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Ekkor a citrom levét és héját hozzáadjuk. A túrótortát óvatosan tálra emeljük, és a citrommártással leöntjük. A tetejére porcukrot szórhatunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4