Receptek Desszertek Sütést igénylő Citromos túrótorta keksszel

Hozzávalók

2 darab citrom
dl tejszín
15 dkg porcukor
4 darab zselatin (vagy 18 g zselépor)
10 dkg margarin
40 dkg tehéntúró
25 dkg háztartási keksz
3 dl növényi tejszín

Leírás

A felolvasztott margarinhoz hozzáadjuk a morzsát, és összekeverjük. A masszát elosztjuk egy kapcsos tortaforma alján, és jól lenyomkodjuk. 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe, majd a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukor felét és a citrom reszelt héját. A zselatint kikavarjuk (vagy a zseléport), majd kis lángon fölolvasztjuk, a citrom levében. A citromos zselatint hozzáadjuk a túróhoz és a cukorhoz. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a felvert tejszínt. Alaposan kikeverjük, és a krémet elosztjuk a kihűlt tésztán. A tortát, még 2 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe. Közben a tejszínt habbá verjük. A túrótortát kivesszük a formából, majd tejszínhabbal díszítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4