Receptek Főételek Húsos ételek Chilis bab köményesen

Hozzávalók

2 gerezd fokhagyma
3 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 kk őrölt római kömény
1 mk cayenne bors
1 csipet őrölt fahéj
1 mk őrölt pirospaprika
1 darab kaliforniai paprika
1 kk morzsolt oregánó
2 dl paradicsomlé
50 dkg darált marhahús
1 doboz vörösbab konzerv
1 doboz csemegekukorica konzerv

Leírás

A paradicsomok héját lehúzzuk, a magokat eltávolítjuk és a paradicsom húsát kockákra vágjuk. A paprikát is kimagozzuk és kockákra vágjuk. Az apró kockákra vágott vöröshagymát, 1-2 evőkanál olajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a húst és állandóan kevergetve megpirítjuk. Amikor megpirult, beleszórjuk a paprikaféléket, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a többi fűszert és jól összekeverjük. Ezután felöntjük a paradicsomlével és 1 dl vízzel, majd fedő alatt (gyakran megkeverve), mérsékelt tűzön, kb. negyed óráig főzzük. Ezután hozzáadjuk a paprika- és paradicsomkockákat, a babot és a kukoricát is, majd az egészet, fedő alatt, még 10 percig főzzük. Tipp: A babot és a kukoricát természetesen főzheted te magad is, nem muszáj konzervet használni. De akkor a bab áztatási és főzési ideje miatt, fél óra helyett, fél nap az étel elkészítési ideje.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4