Cheddar sajtos brokkolikrémleves

Hozzávalók

1 teáskanál étolaj
1 gerezd fokhagyma, összenyomva
4 szál újhagyma, felszeletelve, a zöld részét levágjuk és félretesszük a díszítéshez.
1 burgonya, megmosva és feldarabolva
200 g brokkoli, feldarabolva
½ zöldségleveskocka, 400 ml-re elkészítve
20 g bébispenót
100 ml tej
40 g érett Cheddar, reszelve
teljes kiőrlésű zsemle a tálaláshoz (nem kötelező)

Leírás

Egy tál forró levest egy hideg napon tényleg nem lehet felülmúlni. Ez a melegítő brokkolileves recept tele van friss zöld zöldségekkel, köztük bébispenóttal és újhagymával, valamint olvasztott sajttal a krémes végeredményért. Tálaljuk bőségesen megszórva extra Cheddarral és felmelegített zsemlével a mártogatáshoz.

Elkészítés

1

Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Pirítsuk a fokhagymát és az újhagyma nagy részét - a zöldből egy keveset megtartva - 2-3 percig, amíg megpuhul és illatos lesz.

2

Adjuk hozzá a burgonyát és a brokkoli szárát a serpenyőbe, és öntsük fel az alaplével. Fedjük le, és főzzük 10-12 percig, amíg a burgonya elkezd megpuhulni.

3

Adjuk hozzá a maradék brokkolit, és főzzük további 5 percig, amíg megpuhul. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a spenótot, amíg megfonnyad.

4

Botmixerrel pépesítsük a levest sima állagúra; nagyon sűrű lesz. Tegye vissza a serpenyőt alacsony hőfokra, és keverjünk bele 50 ml tejet és a sajt felét. Melegítsük 1-2 percig, amíg a sajt el nem olvad. Ha szükséges, adjunk hozzá még tejet, hogy a leves kevésbé álljon össze.

5

Osszuk szét a tálak között, és díszítsük a tetejét a félretett újhagymával és sajttal. Tálaljuk teljes kiőrlésű zsemlével, ha szeretjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4