Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Vágd le a húsos szalonna bőrét, szeld fél centi vastag, 4 centi hosszú csíkokra a szalonnát. Lassú tűzön főzd, 10 percig, kb. 1,3 l vízben. Csepegtesd le és szárítsd meg. Melegítsd elő a sütőt 230 fokra. Közepes hőfokon pirítsd a szalonnát, 2-3 percig, míg világosbarna lesz. Szedd ki egy lyukas kanállal, egy tálba. Töröld meg a marhahúst papírtörlővel; ha nedves, nem pirul meg eléggé. Készítsd elő a serpenyőt, forrósítsd fel a zsiradékot újra, add hozzá az olajat, tedd bele a kockára vágott marhahúst. Pirítsd meg, majd add a szalonnához. A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg a felszeletelt zöldségeket, vedd ki, majd öntsd ki a zsiradékot ezután. Tedd vissza a marhát és a bacont a serpenyőbe, majd szórd rá a borsot és sót. Ezután hintsd meg a liszttel, rázd össze, hogy a húskockákat beborítsa mindenhol a liszt. Tedd a serpenyőt fedetlenül az előmelegített sütő közepére, 4 percre. Ezután keverd jól át az edény tartalmát, és tedd vissza a sütőbe, újabb 4 percre. (Megbarnul a liszt, és a húst egy könnyű ropogós bevonattal vonja be.) Vedd ki az edényt a sütőből, és mérsékeld a hőfokát 160 fokra. Öntsd bele a bort és annyi húslevest, hogy a húst ellepje. Add hozzá a paradicsompürét, a fokhagymát, a zöldfűszereket. Lassan forrald fel, majd fedd le, és tedd a sütő alsó harmadába. Állítsd be úgy a hőfokot, hogy a folyadék nagyon lassan forrjon, és hagyd ott, 2,5-3 órát. A hús akkor van kész, ha a villát könnyedén bele tudod szúrni. Ekkor rakd bele a zöldségeket, és főzd készre.