Receptek Levesek Burgonyafőzelék húspogácsával

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás (húspogácsa)
1 kg burgonya
10 dkg vaj
2 dl tejszín
1 fej vöröshagyma (reszelve, húspogácsa)
1 csipet őrölt fehérbors
2 darab babérlevél
1 csipet ételízesítő
60 dkg darált sertéshús (húspogácsa)
8 dkg finomliszt
3 gerezd fokhagyma (húspogácsa)
1 kanál friss petrezselyem (fele a húspogácsába)

Leírás

A burgonyát meghámozzuk, és kockára vágjuk, majd a fűszerekkel együtt, felrakjuk 1 liter vízbe főni. Közben a darált húst befűszerezzük, és ráütünk 1 db tojást. Alaposan összekeverjük, és húspogácsákat készítünk belőle. A kontakt grillt felmelegítjük, olajjal megkenjük, és megsütjük benne a húspogácsákat. Ha a burgonya megpuhult, készítünk egy világos, vajas rántást, amivel sűrítjük a főzeléket. Finomra vágott petrezselyemmel, valamint tejszínnel tesszük tökéletessé. Tálaláskor, a burgonyafőzelékre rakjuk a húspogácsákat.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása