Receptek Levesek Burgonya főzelék hagymásan

Hozzávalók

1 kanál finomliszt
2 dl tejföl
2 cikk fokhagyma
1 fej vöröshagyma
10 darab burgonya
3 kanál étolaj (+2ek a habaráshoz)
3 darab babérlevél
2 tk őrölt pirospaprika (őrölt +1tk a habaráshoz)
2 tk fűszersó (sószegény Vegeta)
őrölt szerecsendió
1 kk tengeri só

Leírás

A hagymákat apróra vágjuk. Lábasba, olajon megdinszteljük a vöröshagymát és azután adjuk hozzá a fokhagymát. A karikára vágott krumplit beletesszük, felengedjük annyi hidegvízzel hogy ellepje, minden fűszert ráteszünk. 30 percig fedő alatt főzzük közepes lángon. Elkészítjük a habarást. A felmelegített olajhoz hozzákeverjük a paprikás lisztet, a tejfölt és hígítjuk a lábasból vett lével. Beleöntjük a lábasba, összekeverjük óvatosan. 3 percig összefőzzük. A babérleveleket kivesszük tálaláskor. Nem hagyjuk a főzelékbe, mert keserű lesz.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4