Receptek Gyerekmenü Főételek Bundázott tökhasábok

Hozzávalók

1 mk tengeri só
2 darab tojás
15 dkg finomliszt
3 kanál tej
5 dkg parmezán
2 kanál étolaj
1 késhegynyi őrölt fekete bors
1 tk curry
1 csokor friss kapor
1 kg főzőtök

Leírás

A tésztához a tojásokat a tejjel habosra felverjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos sűrűségű palacsintamasszát kapjuk. Belekeverjük a sót, a borsot, a megmosott és lecsöpögtetett, finomra vágott kaprot. Curryporral ízesítjük, végül az olajat és a reszelt sajtot is belekeverjük. A tésztát a hűtőszekrénybe tesszük 15 percre. Ha nagyon sűrűvé válna, kevés tejjel vagy szódavízzel hígíthatjuk. Közben a tököt meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kivesszük és eldobjuk, a tököt pedig 5-6 cm hosszúságú, ujjnyi vastag hasábokra vágjuk. Gyengén megsózzuk, majd azonnal lisztbe mártjuk. A tésztában megforgatva, bő, forró olajba tesszük. Szép aranysárgára megsütjük, ezután az olajból kivéve, papírszalvétára rakjuk, hogy a felesleges olajat beszívhassa.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4