Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Gyerekmenü Főételek Bundázott tökhasábok

Hozzávalók

1 mk tengeri só
2 darab tojás
15 dkg finomliszt
3 kanál tej
5 dkg parmezán
2 kanál étolaj
1 késhegynyi őrölt fekete bors
1 tk curry
1 csokor friss kapor
1 kg főzőtök

Leírás

A tésztához a tojásokat a tejjel habosra felverjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos sűrűségű palacsintamasszát kapjuk. Belekeverjük a sót, a borsot, a megmosott és lecsöpögtetett, finomra vágott kaprot. Curryporral ízesítjük, végül az olajat és a reszelt sajtot is belekeverjük. A tésztát a hűtőszekrénybe tesszük 15 percre. Ha nagyon sűrűvé válna, kevés tejjel vagy szódavízzel hígíthatjuk. Közben a tököt meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kivesszük és eldobjuk, a tököt pedig 5-6 cm hosszúságú, ujjnyi vastag hasábokra vágjuk. Gyengén megsózzuk, majd azonnal lisztbe mártjuk. A tésztában megforgatva, bő, forró olajba tesszük. Szép aranysárgára megsütjük, ezután az olajból kivéve, papírszalvétára rakjuk, hogy a felesleges olajat beszívhassa.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.15.
Rendelj most
1h
h n ó p mp
Friss csirkemellfilé
húspultban kapható
2025
Ft/kg
Friss csirkemellfilé
Az ajánlat érvényes2025.04.15.
Rendelj most
1h
h n ó p mp
Magyar csomós retek
-33%
299 Ft
199
Ft/cs
Magyar csomós retek
magyar termék
Az ajánlat érvényes2025.04.15.
Rendelj most
1h
h n ó p mp
Friss magyar sertéscomb
húspultban kapható
1539
Ft/kg
Friss magyar sertéscomb
magyar termék
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4