Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tésztához a tojásokat a tejjel habosra felverjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos sűrűségű palacsintamasszát kapjuk. Belekeverjük a sót, a borsot, a megmosott és lecsöpögtetett, finomra vágott kaprot. Curryporral ízesítjük, végül az olajat és a reszelt sajtot is belekeverjük. A tésztát a hűtőszekrénybe tesszük 15 percre. Ha nagyon sűrűvé válna, kevés tejjel vagy szódavízzel hígíthatjuk. Közben a tököt meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kivesszük és eldobjuk, a tököt pedig 5-6 cm hosszúságú, ujjnyi vastag hasábokra vágjuk. Gyengén megsózzuk, majd azonnal lisztbe mártjuk. A tésztában megforgatva, bő, forró olajba tesszük. Szép aranysárgára megsütjük, ezután az olajból kivéve, papírszalvétára rakjuk, hogy a felesleges olajat beszívhassa.