Receptek Előételek Meleg előételek Bundázott karfiolgombóc

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
10 dkg finomliszt
1 fej vöröshagyma
4 dkg vaj
1 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab tojás
15 dkg zsemlemorzsa
½ csokor friss petrezselyem
3 darab tojás
80 dkg karfiol

Leírás

A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, és áttörjük. Kevés olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát. A vajból és 3 dkg lisztből világos rántást készítünk, amelyet 2 dl karfiol-főzőlével felengedünk. Habverővel simára keverjük, és addig főzzük, amíg az edény falától elválik. Hozzákeverjük az áttört karfiolt, a pirított hagymát, az egész tojást, és a tojássárgáját. Apróra vágott petrezselyemmel és borssal fűszerezzük. Kisebb, ellapított gombócokat formálunk belőle, lisztbe, felvert tojásfehérjébe és zsemlemorzsába bundázzuk. Forró olajban pirosra sütjük. Tejfölt és reszelt sajtot kínálunk hozzá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása