Receptek Levesek Bugaci húsgombócleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 doboz tejföl
1 darab burgonya
1 darab sárgarépa
1 csipet őrölt fekete bors
1 csokor friss petrezselyem (apróra vágott)
2 kanál búzadara
2 darab babérlevél
1 csipet őrölt kömény (őrölt)
1 kanál őrölt pirospaprika
1 darab petrezselyemgyökér
20 dkg szalonna
30 dkg darált sertéshús

Leírás

20 dkg füstölt szalonnát felkockázunk, kisütjük a zsírjából, majd kiszedjük. A visszamaradt zsíron megpárolunk 1 kis fej kockára vágott vöröshagymát, fehérrépát, sárgarépát, zellert, karalábét, krumplit, majd húslével felöntjük. Teszünk bele 2 db babérlevelet, visszatesszük a szalonnát, majd együtt megfőzzük. Közben elkészítjük a húsgombócokat. 30 dkg darált húst sózunk, borsozunk ízlés szerint, hozzáadunk fél csokor apróra vágott petrezselymet, 1 evőkanál pirospaprikát, 2 evőkanál búzadarát és pici gombócokat készítünk. Amikor a zöldségek megpuhultak, beletesszük a gombócokat, és kb. 10 percig főzzük. A végén, 1 tejföllel behabarjuk. Nem egy fogyókúrás leves, de garantálom az egész család kedvence lesz.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4