Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Először készítsük elő a zöldségeket a grillezéshez. Mossuk meg és töröljük szárazra az összes zöldséget. A megtisztított hagymát vágjuk negyedekre, a karfiolt pedig szedjük szét kisebb rózsákra. A paprikából távolítsuk el a magokat és szeleteljük csíkokra. A cukkinit karikázzuk fel. Tegyünk mindent egy tálba – a koktélparadicsomot és a zöldbabot is. Öntsük rá az olívaolajat, szórjuk meg az őrölt köménnyel, a kakukkfűvel, az őrölt chilipaprikával, a sóval és az őrölt borssal. Alaposan keverjük össze. Helyezzük a zöldségeket a forró grillre, majd süssük 8-10 percig. Elkészíthetjük sütőben is: sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 180°C-on kb. 25-30 percig, amíg meg nem puhulnak a zöldségek.
Készítsük el a Tesco Plant Chef vegetáriánus falatokat a csomagoláson található utasítások szerint, serpenyőben vagy közvetlenül a grillen. Rakjuk félre.
Mossuk át a quinoát folyó víz alatt, majd csöpögtessük le. Tegyük egy fazékba, öntsünk rá zöldségalaplevet vagy vizet, és sózzuk meg. Forraljuk fel, majd fedő nélkül pároljuk lassú tűzön 15 percig. A maradék vizet szűrjük le. Tegyük félre a kész quinoát.
Vágjuk félbe az avokádót, majd aprítsuk fel kisebb darabokra. A spenótot mossuk meg. Tisztítsuk meg a retket, és szeleteljük vékonyra.
Osszuk el egyenlően a quinoát a tányérokon. Adjuk hozzá a vegetáriánus falatokat, a grillezett zöldségeket, a spenótot, az avokádót, a retket, a sárgarépaszeleteket és a kukoricát. Díszíthetjük apróra vágott korianderrel, szeletelt zöldcitrommal, valamint fehér-, és fekete szezámmaggal. Melegen tálaljuk.