Hozzávalók

2 darab tojás
25 dkg finomliszt
2 dl víz
22 dkg vaj (+12dkg a tészta tetejére,+tepsi kikenéséhez)
4 kanál kakaópor (keserű +4ek a tészta tetejére)
1 dl natúr joghurt (+6ek a tészta tetejére)
1 kanál szódabikarbóna
24 kanál édesítőszer (Por +12ek a tészta tetejére)

Leírás

A vízben felforraljuk a vajat és a kakaót, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet az édesítővel és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt és a tojás. Kivajazott tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lángon (200 fok, légkeveréses sütőben 180 fok), kb. 20-25 percig sütjük. A tészta tetejére valókat megmelegítjük. Ezt a masszát egyenletesen, a kisült tészta tetejére kenjük és csak akkor szeleteljük fel a süteményt, amikor ez a bevonat megszilárdult rajta.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4